Kuchařka z cest 2

Tato kniha je volným pokračováním prvního deníky z cest blogerů Neplecha na plechu. Jedná se o soubor 112 receptů, doplněných o nespočet gastronomických zajímavostí a příběhů spojených s jídlem s jejichž pomocí se přenesete do atmosféry 8 světových kuchyní.

 

Opět jsme se vydali na cesty, abychom na vlastní kůži poznali chutě blízkých i dalekých krajů a pod vedením místních kuchařů či domorodých babiček a dědečků se je naučili připravovat tak, jak je to pro danou zemi typické. Tyto pokrmy jsme adaptovali na místní podmínky a podrobně sepsali tak, aby se povedly každému. Vše jednoduše, rychle a z dobře sehnatelných surovin.

 

Pojďme společně poznat atmosféru severských bister ve stylu hygge, kuchyni ostrova Madeira, věhlasná jídla Japonska, země vycházejícího slunce, jejího nádherného ostrova Okinawa i jídla kočovných kmenů střední Asie. Zavzpomínejme na chutné pokrmy severního Německa, sýry provoněného Švýcarska i na letní dovolenou ve sluncem rozpálené Itálii.

Skladem
649 Kč
Kategorie: Kuchařky

Myšlenka sepsat pokračování cestovatelského deníku se zrodila již v roce 2019 jen pár týdnů po vydání naší prvotiny, kdy jsme společně s našimi přáteli Ondrou a Chie večeřeli v jedné restauraci a v debatě o Japonsku ukuli plány na cestu do této země. Myslím, že se mi tenkrát musel Ondra v duchu smát, když jsem mu říkala, jak moc se těším na japonské sushi, a sám mi tehdy přiznal, že lidé často nemají představu o tom, jaká tato kuchyně ve skutečnosti je. A víte co? Měl naprostou pravdu a nejen my, ale i spousta z Vás se o tom prostřednictvím našich příspěvků na sociálních sítích přesvědčilo. Snad žádná z našich cest u Vás neměla takový úspěch jako Japonsko a právě to byl impuls k sepsání nového dílu. Denně nám chodilo nesčetné množství krásných zpráv o tom, že jste díky nám získali o této destinaci zcela novou představu. Psali jste nám dotazy, které se často točily kolem stále stejného tématu, a zrovna tato opakovanost nám vnukla myšlenku naše nová putování zaznamenat. Vždyť určitě je více těch, které by mohly tyto příběhy zajímat, a tak stejně, jako Ondra s Chie a další přátelé z ostatních, v našem deníku navštívených oblastí nám předali dojmy ze svých zemí, i my bychom je rádi postoupili Vám.

 

Na cestách jsme se toho mnoho naučili. Ochutnali jsme spoustu pokrmů, povídali si o nich s našimi kamarády, kteří zde žijí, i jen tak na ulici s místními dědečky, babičkami i mladými kuchaři a učili se od nich tyto poklady světových kuchyní vařit. Právě oni položili základ našim receptům, které jsme pak doma dlouhé měsíce pilovali a snažili se je adaptovat na místní podmínky, aby pro Vás byly snadno připravitelné a přitom si stále zachovaly svoji autenticitu. Vstřebali jsme toho během této nové životní etapy mnoho a stále nepřestáváme žasnout nad tím, kolik toho světová gastronomie nabízí a kolik toho od ní člověk může získat a využít.

 

Cestování nám tříbí naše myšlenky, rozšiřuje nám obzory a umožňuje porovnat běžně známá jídla s jejich originální předlohou. V takových chvílích si uvědomujeme, jak moc je důležité znát původní myšlenku pokrmu a jeho tradici, a právě na ní chceme naše recepty stavět. Sami jsme si vědomi toho, že jídla z cizích krajů si často žádají suroviny, které jsou u nás hůře dostupné, ale nebojte, určitě nechceme, aby tato kuchařka byla plná nesehnatelných produktů. Vše je nahraditelné a my Vám v této knize povíme, jak si s exoticky vyhlížejícím materiálem poradit a za co ho vyměnit. Naším cílem je Vás přenést do atmosféry zemí, kde tyto pokrmy vznikly, vysvětlit Vám rozdíl mezi originální a nahrazovanou použitou ingrediencí a dát Vám prostor po to, abyste se sami mohli rozhodnout, zda koupíte originál nebo přísady změníte na jiné. Podstatné je vědět, jak má chutnat původní pokrm, aby nevymizela tradice, a až potom si přizpůsobit návod vlastní potřebě.

 

Věřím, že Vám toto naše následující dílo bude inspirací a oknem do tradičních kuchyní dalších zemí světa. Pojďme nyní společně poznat atmosféru severských bister ve stylu hygge, stravování ostrova Madeira, věhlasná jídla země vycházejícího slunce, jejího nádherného ostrova Okinawa i krmi kočovných kmenů střední Asie. Zavzpomínejme na chutné pokrmy severního Německa, sýry provoněného Švýcarska i na letní dovolenou ve sluncem rozpálené Itálii. I tato kniha má svůj příběh a my Vám ho nyní budeme rádi vyprávět.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení